Center for Urban Kunst på DR2

Center for Urban Kunst er stolte af at vores sucessfulde workshop Urban Guerilla Gardening – Årets sjoveste havedag lørdag d.5maj, og sommerens Lego-klods Reperationer, bliver vist på DR2 som lektioner i god gadekunst. 

Flere af programmets medvirkende har været bærende kræfter i vores workshops og Center for Urban Kunsts leder, Nicolai Juhler er programvært på serien.

Guerilla Gartnerne er seks aktivister der rykker ud og går det offentlige efter i bedene. De tager gennem otte programmer til forskellige byer, og henover natten laver guerilla gardening på en offentlig plads.


Aktivisterne kommer fra vidt forskellige miljøer. Men de er enige om at gøre noget ved de triste og nedslidte offentlige grønne områder i byerne. De mødes efter mørkets frembrud og transformerer i løbet af natten et forsømt og ugæstfrit sted i byen til et grønt og nærværende byrum, hvor byens borgere har lyst til at opholde sig. De gør det også for at vise, hvor lidt der skal til for at skabe et mere imødekommende og personligt rum.

Om morgenen har de en aftale med byens borgmester eller anden beslutningstager, der kommer forbi og ser, om ændringen er noget, kommunen kan acceptere, eller om alt skal fjernes i en vis fart for at undgå et bødeforlæg; Der er jo tale om et ulovligt indgreb i det offentlige rum.

Guerilla Gartnerne er: Nicolai Juhler – Kunster, Jakob Simonsen – Arkitektstuderende, Louise Oona Bolani – Blomsterdekoratør, Tore Abbednæs – Friluftsvejleder, Hester Callaghan – Stud. Scient.pol., Rasmus Berlin – Gymnasielærer.

se mere på DR – Guerilla Gartnerne

følg med Guerilla Gartnerne på Facebook ved at ‘like’ siden

Reklamer

Om Center for UrbanKunst

Center for UrbanKunst arbejder for at fremme kunst og kreativitet i det offentligerum.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s