De urbane jungletrommer lyder!

I decemberudgaven af Billedpædagoisk Tidsskrift er der fokus på Urban Jungle. Et tema Center for Urban Kunst elsker at boltre sig i og selvfølgelig har vi bidraget med en artikel om Street Art i workshopform. Artiklen handler bl.a. om hvorfor Street Art er så spændende og vedkommende og ikke mindst hvor nemt det er selv at komme igang.

Gennem de seneste par artier er vores fællesrum stille of roligt blevet til sterile, praktiske anordninger

Dette er en tendens Street Art gerne vil udfordre ved, at være et postivt og udviklende bidrag til byrummet og det er lige præcis det kunstformen kan, netop fordi den som udgangspunkt gerne vil være så inkluderende som muligt.

Street Art lever som bekendt kun hvis nogen laver noget og selvom man kan kalde det en kunstform, er den tilgængelig for alle. Det handler primært om at have en idé, intention eller lyst til at blande sig med det offentlige rum og så simpelthen skabe små interventioner med sin kunst. Street Art handler primært om at kommunikere og så gælder det bare om at finde ud af hvad man gerne vil forsøge at kommunikere.

Street Art benytter sig af mange af de samme symboler og virkemidler, som vi kender fra vores hverdag, men lægger sig ind i byrummet på en skæv måde og skaber et kreativt udtryk i det område den indgår i.

Vi ses derude!

Reklamer

Om Center for UrbanKunst

Center for UrbanKunst arbejder for at fremme kunst og kreativitet i det offentligerum.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s